Prešov v semifinále kvalifikačného turnaja doma proti Besiktasu

27.06.2013 Prešov

Viedeň 27. júna (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v semifinále kvalifikačného turnaja nového ročníka Ligy majstrov stretnú s Besiktasom Istanbul. V prípade víťazstva budú o miestenku v hlavnej fáze najprestížnejšej klubovej súťaže bojovať vo finále s úspešnejším z dvojice Dinamo Minsk - AEK Atény. Zápasy sú na programe 31. augusta a 1. septembra, Prešov získal právo hostiť turnaj. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v sídle EHF vo Viedni.

V kvalifikácii LM hádzanárov sa bude bojovať o štyri miesta do skupinovej fázy. Jednu získa víťaz duelu medzi švédskym HK Drott Halmstad a Handball Esch z Luxemburska, ďalšie tri pripadnú víťazom troch kvalifikačných turnajov. Tie sa budú hrať na jednom mieste s dvoma semifinálovými zápasmi a finálovým súbojom o postup. Neúspešné tímy z kvalifikácie budú pokračovať v druhom alebo treťom kvalifikačnom kole Pohára EHF.

Zloženie skupín hlavnej fázy Ligy majstrov vyžrebujú v piatok večer v zámockom parku viedenského Schönbrunnu. Titul z uplynulej sezóny obhajujú hádzanári HSV Hamburg, ktorí ale obsadili v bundesligovej tabuľke až 5. miesto a nevybojovali si priamy postup do LM. O voľnú kartu do skupinovej fázy tak budú musieť bojovať v dvojzápase s ďalším nemeckým klubom Füchse Berlín. Zo Slovákov sa v novom ročníku LM s istotou predstaví Martin Straňovský z FC Barcelona, ruský klub gólmana Richarda Štochla Čechovskí Medvedi sa z finančných dôvodov do súťaže neprihlásil.

Žreb kvalifikácie Ligy majstrov hádzanárov 2013/2014 /31.8.-1.9. 2013/:

1. skupina:

HK Drott Halmstad (Švéd.) - Handball Esch (Lux.)

2. skupina:

semifinále:
Dinamo Minsk (Biel.) - AEK Atény (Gr.)
TATRAN PREŠOV (SR) - Besiktas Istanbul (Tur.)

3. skupina:

semifinále:
Borac Banja Luka (BaH) - HC Motor Záporožie (Ukr.)
HC Vojvodina (Srb.) - Alpla HC Hard (Rak.)

4. skupina:

semifinále:

HCM Constanta - HV KRAS Volendam (Hol.)
FC Porto Vitalis (Portug.) - Elverum Handball (Nór.)
/do skupinovej fázy postúpia víťazi skupín/
 

Vyberte región